Mer tid i bassenget, så flyter du bedre.

Mange gruer seg for å svømme. Fordi de ikke vet bedre..

La oss være ærlige. De aller fleste driver ikke med triatlon. Og det er selvfølgelig helt greit. Men når vi snakker med dem, så hører vi som oftest: "Hadde det ikke vært for svømminga ..."

Mange synes det er vanskelig å svømme. De får ikke puste, og tanken på å svømme mer enn en lengde i bassenget virker uoverkommelig.

Men svømming er på sett og vis enkelt. Det er en teknisk idrett. Gamle damer og unge, spinkle gutter svømmer raskere enn de tøffeste muskelbuntene. Fordi de har lært teknikken.

Det er aldri noen ulempe å være i god form. Men det handler altså mest om å ligge riktig i vannet. Med andre ord, om å flyte.

Deretter handler det om å bevege seg framover uten å bruke mer krefter enn nødvendig.

Selv erfarne svømmere bruker tid på å forbedre teknikken sin. Vi kaller det gjerne drills. Det betyr at vi øver på små bevegelser. At vi driller disse bevegelsene. Helt til de er automatisert.

En drill kan være å bare øve på armtak. Eller bare øve på beinspark. Du kan puste på venstre side. Eller bare på høyre side. Du kan svømme med én arm eller med knyttede never.

Det vesentlige er å bli bevisst på teknikken din. For skal du svømme raskere, eller bruke mindre krefter, så ligger ikke nøkkelen på styrkerommet. Men i bassenget.

På engelsk kalles det "garbage yards". Det betyr å bare svømme mest mulig. Det kan være god trening. Du trener lungekapasiteten og mange, små muskelgrupper. Men du svømmer ikke nødvendigvis raskere av å svømme mest. Du svømmer raskere av å svømme best.

Derfor, vær bevisst på hvordan du svømmer. Les en bok, eller finn deg gode instruksjonsvideoer på YouTube. Det hjelper.

Men den aller viktigste, og beste, hjelpen finner du i bassenget. Sammen med andre likesinnede, som ikke svarer nei når du ber om innspill, råd og vink.

Det er derfor vi sier; at vi blir best sammen.

Vil du holde følge med oss?

Vi leverer hjem til deg, så du slipper å gå ut av huset

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.