Det handler ikke om sykkelen ...

Tempo, racer, terrengsykkel? Stiv ramme? Kompaktkrank? Wattmåler? Elektriske gir? Ikke rart du blir forvirret.

Arendal Triathlon har avtale med Sykkelsport i Vestergate. Butikken er et eldorado for alle som liker å sikle på sykler. Men tror du at det dyreste er det beste, er du raskt på ville veier.

Gjennom åra har Sykkelsport hamret det inn i sykkelhjelmen vår; det handler ikke om sykkelen. I hvert fall ikke om prislappen på sykkelen. Det handler om komfort. Du skal trives på sykkelen.

Sitter du godt på sykkelen, sykler du lengre. Og oftere. Det er en god start på en hver karriere på sykkelsetet. Alt det andre kan vi heller komme tilbake til når du er ytterligere bitt av basillen.

Og komfort handler ikke bare om sittestilling, men også om saldo på konto. Du skal ikke blakke deg når du handler. Du skal handle slik at du er komfortabel. Et sykkelkjøp skal ikke gå på bekostning av nattesøvnen.

Men det kan uansett være lurt å tenke gjennom hva du skal bruke sykkelen til. Trives du best i skogen, er en terrengsykkel et godt valg. Terrengtri har ennå ikke fått det store gjennomslaget, men klassikeren Gråtassen utenfor Tønsberg har samlet hundrevis av triatleter hvert eneste år i en mannsalder.

De aller fleste triatleter velger en landeveissykkel, enten det er tempo eller en regulær racer. Temposykkeln er mer krevende å sitte på, men gir mindre luftmotstand. Men det er fullt mulig å klipse på en bøyle på et vanlig racer-styre, og vips så har du en "tempo" for noen hundrelapper.

Snakk med medlemmer i klubben vår. Eller snakk med Bjørn og Trond på Sykkelsport. Da får du gode og ærlige råd som du kan stole på.

Også om krank og wattmålere.

Vil du holde følge med oss?

Vi leverer hjem til deg, så du slipper å gå ut av huset

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.